2013-06-20 20:59:07• hírek • Kocsis Zoltán

Govor került Valer Marian megüresedett székébe

A június 20-án a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában megtartott közgyűlésen a mintegy hétszáz küldött egyhangúlag szavazta meg a Szociáldemokrata Párt Szatmár megyei szervezetének elnökét. Ennek következtében Mircea Govor lépett a pártból kizárt Valer Marian helyére.

„Három hónapnyi zaklatottságon vagyunk túl. Az előző elnök (Valer Marian, szerk.) gonoszságait saját bőrünkön tapasztalhattuk meg. Bebizonyosodott az is, hogy ha az elnök nem tartja be a szabályokat, akkor a párt sem képes megfelelően működni", mondta beszédében Govor. „Egy olyan pártot akarok, amelyben a tagok szívesen járnak gyűlésekre és nem kényszerből", jelentette ki.

Az újdonsült elnök elárulta, egyik elsődleges célja, hogy megerősítse a párt tasnádi és nagykárolyi szervezeteit.

„Végre a normalitás útjára lépett a szatmári PSD", emelte ki köszöntőjében Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere, a szatmárnémeti szervezet elnöke és Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács liberális elnöke is. Üdvözölte a lépést Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes is, aki Marian kiebrudalását követően ideiglenesen a megyei elnöki tisztséget töltötte be.

Az előzetes tervekkel ellentétben azonban Dragnea nem látogatott el személyesen a közgyűlésre. Távolmaradásának egyik oka, egyes hírek szerint, hogy jelenlétében Marian nyilvános tiltakozó akciót kívánt szervezni. Az egykori pártvezért látták is a közgyűlés előtt a Szakszervezetek Művelődési Házának közelében, ám (Dragnea hiányában?) a várt tiltakozása elmaradt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: